Hitta oss    
  Hitta hit   0455-33 33 52   info@1852.se   Måndag-fredag: 09-18 Lördag: Stängt   Söndag: Stängt

Bryggor

Förtöjningsbommar

Högt ställda krav

Våra förtöjningsbommar motsvarar era högt ställda krav på båtbommar. De monteras enkelt med skruvförband, infästningen i bommen har gummibussningar som standard. Bra för Dig som ligger på utsatta ställen. Bommar finns i längder från 4 m upp till 12 m i olika utföranden.  Förtöjningsbommar har vi i standardsortiment en profil, två profiler, sträckmetall samt gångbara båtbommar.

Alla bommar tillverkas i stål S355 och stålet varmförzinkas enligt ISO 1461.


Båtbryggor

Vår mest sålda båtbrygga
Byggda för Båtbomsplacering på båda sidor. Ramvirket är kraftigt med inlagda förstärkningar där det behövs. Däcket är i räfflad, specialhyvlad profil med tjockleken 28mm. Våra mest sålda båtbryggor tack vare det kraftiga utförandet, underhållsfriheten och det förmånliga prisläget.


Vattenskoterramp EZ-Dock

Perfekt för din vattenskoter
vattenskoterrampHAGS marina sortiment består av byggbara, underhållsfria flytbryggor och tillbehör för flera användningsområden – privata och kommersiella båtbryggor, badbryggor, vattenskoterramper mm. Produkterna är starka och tåliga. Läs mer genom att klicka här


Båtramp EZ-Dock

EZ-Boatport

Att hålla din båt torr har aldrig varit så enkelt. Den nya EZ-Boatport från EZ-Dock är enkel att köra på- och av för båtar i en mängd olika storlekar. Med avtagbar och reglerbara skrovskenor passar EZ-Boatport alla båtar, vilket gör detta till det perfekta valet. Den modulära designen möjliggör flera olika kombinationer. Läs mer genom att klicka här


Badbryggor

För båt och bad

Flytbryggan är en brygga för både bad och båt. Konstruktionen är stabil med 8 stycken flytkroppar på bryggan vilket ger bra stabilitet. Landgången bidrar också till stabiliteten. Förankringen är beroende av botten och av djupet.

På bilden är bryggan förankrad med ankare och kätting. Alternativet är rör försedda med en krona som enkelt borras ner i botten. Beroende på strandens utseende kan inneränden på bryggan förankras i land eller med rör.

Till bryggan finns ett antal tillval. Vi rekommenderar att du utrustar bryggan med en 4 stegs badstege. En badstege bör ha minst 3 steg under vattnet för att göra i- och uppstigning enkel. Vill du att barnen skall ha det extra roligt när de badar rekommenderar vi dig en minisvikt.


Badflottar

Lek och frihet

badflotteEn badflotte är friflytande utan förankring i land. Använd flotten för bad och lek eller som plattform för vattenskidåkning eller wakeboardåkning. Kan kompletteras med badstege och minisvikt.


Bryggfender

Bryggfender på löpmeter

bryggfenderPARMA Bryggfender består av en kontinuerlig länk med luftfylda segment med en genomgående ventilslang, med vilken man snabbt och enkelt fyller hela länken med luft i ett moment. Du väljer själv vilken längd som blir bäst till Din brygga eller båtbom. Enkel att montera med skruv eller fästband. Fendern lägger sig bra runt 90 gradershörn.


Förankring

forankringOlika bottnar och djup kräver olika förankring. I huvudsak finns det två typer av förankring, rör och ankare med kätting

Rör kan användas vid sand, lera och dyig botten. Då sätter man en borrkrona på det galvade 2 tums röret och skruvar fast röret i botten.

Ankare är för tyngre konstruktioner och bygger på att förankringen gräver ner sig i botten. Vid dragkrafter i bojkättingen lyfts förankringsringen i framkant, men griptänder i bakkant greppar alltid i sjöbotten och gräver ner sig vid belastning och sjögång.

För tyngre förankring finns betongankare i olika storlekar.

Vi har kätting och schackel i olika dimensioner.


Kundprojekt

Blekinges ledande bryggleverantör

Vi kan leverera, installera stort som smått. I tio år har 1852 varit Blekinges ledande leverantör av bryggor.

För information se Marineteks sida

För information se EZ-Dock

1852